Lamati, nestroiti!

Aşa îmi spunea tata cînd eram mic – Lamati, ne stroiti! E uşor de dărîmat şi pofic ce va fi în loc.

Bunica la mine e de pe timpul represiilor stalinist-comuniste şi poartă o ură nestinsă faţă de ei. A ajuns să fie paranoică. Chiar dacă pe mine mă irită,  pe alocuri are dreptate, tot ei au făcut-o aşa: cu tata în închisoare, mama cu insult la pat, fără mobilă în casă şi pămînturi afară. M-am abătut, la fel cum face ea. De la orice subiect porneşte la mulăii de comunişti.

Şi eu tot mai des îi spun „nu bunică, problema e în noi DEJA”. Suntem independenţi de ~20 de ani şi tot ne cîcăm unde mîncăm. Azi alegeri – mîine pohui. Nu vin cu atacuri la Chirtoacă, deşi ar putea face mai multe, oricum pe el l-aşi vota faţă de Bidon. Eu nu ştiu ce se paote de făcut, sunt un biet marketer, dar poate este o soluţie: vreo JUDECATĂ INTERNAŢIONALĂ, că ne distrug istoria sau ce ULA mea! Mă uit la video şi mă doare, dar mă doare nu în cot, mă doare altfel… P.S. o clădire nu-i primar, peste 4 ani nu o reastabileşti.

 • e tare trist, tare tare trist
  tare mi-i ciuda

 • Ani

  REPET:
  ‘Eu nu inteleg de ce noi toti ne inchipuim ca acest oras va fi reconstruit si va arata modern, european etc. Atunci cind statul nu are bani si nici posibilitati sa aiba grija de monumentele arhitecturale sau istorice, de ce nu le-ar da posibilitate sa o faca asta companiile private. desigur ca trebuie sa existe o legislatie in domeniu pentru ca sa se evite disparitia acestor constructii. sint sigura ca ati vazut cum arata oresele europene si chiar cele din SUA, multe cladiri care au doar o parte din fatada ca evidenta ca a fost o cladire veche iar deasupra zeci de etaje moderne construite in ultimii ani. Lasati criticile fata de cei care fac macar ceva si veniti mai bine cu propuneri cum sa facem orasul sa arte normal. Tot centru orasului e plin de “monumente arhitecturale” pline de sobolani si vagabonzi. de asta trebuie sa va fie rusine. open your mind people si intelegeti ca in conditiile actuale aceasta este poate unica posibilitate de a face ceva pentru patrimoniul arhitectural!’

  • „Tot centru orasului e plin de “monumente arhitecturale” pline de sobolani si vagabonzi. de asta trebuie sa va fie rusine.”
   😀 Ani, de ce trebuie noua sa ne fie rusine? De faptul ca administratia nu-si indeplineste obligatiile? De ce vezi unica solutie ca fiind demolarea?

   Vorbesti de lipse de resurse. De ce pentru blocuri de plastic sunt resurse, iar pentru reconstructie nu sunt?

   In statele europene, cladirile se dau in proprietati private, dar nu le permit sa le demoleze, sa le refaca. Am fost intr-un hotel in Stockholm care inainte era spital vechi. Au reusit sa pastreze totul si sa te simti bine inautru. Nu-mi place nici solutia cu pastrarea fatadei, sa pastreze intreaga cladire!

   Si nu e doar o chemare emotiva, e o solutie economica. Cind mergi peste hotare, ce fotografiezi? Palate si manastiri? Sau blocuri de sticla. Vorbesc de turism, de venituri, nu de solutii pe termen scurt in buzunarul unor indivizi singulari.